EMPLOYER
BRAND
BUILDERS

Employer Brand Builder

Employer Brand Builder

Ramona van den Berg

(online) arbeidsmarkt­communicatie adviseur

BIO

Ramona is een creatieve arbeidsmarktcommunicatie-adviseur. Met een specialisatie in het online versterken van het werkgeversmerk. Ze helpt ken- en stuurgetallen vast te stellen, online kanalen verder te ontwikkelen, contentstrategieën en ambassadeursnetwerken op te zetten. Analytics zijn onderdeel van haar dagelijkse toolkit. Dit klinkt wellicht wat ‘blauw’, maar Ramona is meer dan dat. Ze heeft goed gevoel voor creativiteit en bedenkt ook regelmatig zelf creatieve oplossingen. Ze is op haar best bij een concreet (deel) vraagstuk, waarbij ze samen met de opdrachtgever naar een oplossing kan zoeken. Ze is het touch-tell-sell model in een persoon.

Haar ervaring heeft ze met name in de publieke sector opgedaan. En daar laten zien dat je ook in grote complexe organisaties een onderscheidend verschil kunt maken. Citaat: “Mijn werk is geslaagd als ik toffe dingen kan verzinnen waarbij de bezoeker (offline/online) minimaal 1 mondhoek omhoog krult en het leidt tot de gewenste conversie”.

SPECIALISMEN

  • Strategische vraagstukken Employer Branding

  • Online implementatie en optimalisatie van werkgevers merk

  • Procesoptimalisatie, inrichten van KPI-dashboard. 

  • Binden, boeien retentie workshops vanuit arbeidsmarktcommunicatie kansen

  • Trainer voor contentstrategie, meten is weten

LAATSTE OPDRACHTGEVERS

Inkoop consultancy bureau Adjust, Beeld en Geluid, GKN Fokker, Only Human.

BIJZONDERHEDEN

Ramona woont en werkt vanuit Rotterdam. Zij heeft niet altijd in arbeidsmarkt communicatie gezeten. Maar welke stap ook in haar carrière er is een rode draad of ze vanuit mens, product of organisatie werkt, het maakt haar nieuwsgierig en boeit wat het positioneert en hoe je die positie kan beïnvloeden of versterken. In haar vrije tijd is ze met regelmaat in cultuursector of in haar stad te vinden.